Nieuws

 

“Blijf op jacht naar de beste versie van jezelf” 

Een bekende naam in de schietsport voor veel dames: Mary Jane Sindorf. Met een goed gevulde prijzenkast een vrouw waar je niet omheen kan! Om haar beter te leren kennen gingen wij in gesprek. Daarnaast gaf ze ons een aantal waardevolle tips! 

Mary Jane kwam op jonge leeftijd in aanraking met het schieten. Haar vader en broers jaagden en waren veel bezig met de wapens. Zelf schoot ze wel eens met de luchtbuks, maar de paarden hadden altijd de grote voorkeur. Totdat zij op een dag mee ging naar de schietbaan met haar ouders om haar broers te supporten en een lekker hapje te eten en daar ineens Frank Hasekamp was. De vonk sprong over en Mary Jane begon ook met schieten. Tot op de dag van vandaag is Frank haar grote voorbeeld op de schietbaan. “Zijn perfectionisme, zijn mindset, maar ook dat hij weet wat er in een andere schutter omgaat en de waardering die hij voor een ander heeft als ze geweldig staan te schieten”. 

Ondanks dat Mary Jane al geruime tijd op de schietbaan te vinden is, leert ze nog elke keer. Niet alleen hoe ze de kleiduif moet raken, maar ook hoe zij met zichzelf moet omgaan. “Het is zo leuk en interessant, soms ook frustrerend, om met jezelf bezig te zijn en om met jezelf geconfronteerd te worden. Frustratie komt doordat je niet weet wat je kunt doen. Je zal dan iemand moeten inschakelen die je kan helpen.” vertelt Mary Jane. Het winnen van wedstrijden is voor haar geen doel op zich meer. Het blijven zoeken naar de beste versie van jezelf en je op post te blijven verbeteren in je techniek en mentale gesteldheid, dat blijft de grootste uitdaging. 

Om de kleiduif te raken werkt ze met verschillende methodes. Elke gepresenteerde kleiduif vraagt om zijn eigen benadering, de kunst is om de juiste methode uit te kiezen om de duif te kunnen raken. “De duif laat zelf al zien welke benadering hij nodig heeft!” De hele lol van het kleiduivenschieten, met name op de wedstrijden, is dat de parcoursbouwer de duiven zo kan presenteren dat je toch verrast wordt in de vluchtlijnen. Wel vertelt ze dat de jagers op de schietbaan een bepaalde souplesse hebben. “Jagers schieten vaak met een bepaalde open mindset, meer op instinct. Al kan dat natuurlijk pas als je ook weet waar je mee bezig bent. Daarnaast is het voor de jagers van belang om de techniek te behouden en ontwikkelen zodat ze weidelijk kunnen schieten. Het schieten op de schietbaan is en blijft een simulatie van de jacht.” 

Afgelopen jaren heeft Mary Jane gezien dat steeds meer vrouwen de schietbaan weten te vinden. Hiernaast zijn er veel meer verschillende soorten kleiduiven gekomen waarop geschoten kan worden en is het niveau omhoog gegaan. De familie met sportschutters groeit dus, maar dit maakt het niet minder gezellig! “Vaak ben je met je eigen groepje, maar op de grotere wedstrijden wordt soms juist alles door elkaar gehusseld. Je spreekt zo andere mensen en de leukste vriendschappen komen hieruit voort! We doen allemaal dezelfde hobby maar we zijn allemaal andere mensen. Dat maakt het heel leuk”. De familiaire sfeer zie je ook terug in het feit dat veel schutters blij zijn voor elkaar als ze het goed doen. 

Er zijn volgens Mary Jane veel bijzondere wedstrijden. Wedstrijden die voor haar meteen herinneringen oproepen zijn het WK in Frankrijk en de grote “Dutch Grand Prix” op haar ‘eigen’ baan, Dorhout Mees. Als we vragen naar haar beste herinnering dan is dat haar eerste grote overwinning bij de “Perazzi Cup” in Dornsberg. Ze weet nog hoe trots ze zich voelde dat ze daar was! En de mooie beker met oortjes was de kers op de taart! 

Wat de wedstrijden zo waardevol maakt, is vooral de variatie in kleiduiven die je krijgt. De kleiduiven op een wedstrijd krijg je niet bij het oefenen. Maar het belangrijkste voor Mary Jane blijft alles om het kleiduiven schieten heen. De sfeer en de omgeving maken een wedstrijd memorabel. De tip die Mary Jane dan ook heeft voor iemand die voor het eerst meedoet aan een wedstrijd is “Zie het niet als een wedstrijd. Het is een simulatie, benader het als een oefening voor de jacht. Het spelletje is leuk om te doen met als win situatie dat je makkelijker met je wapen omgaat, het natuurlijke gevolg daarvan is dat je met meer zelfvertrouwen in je jachtveld komt te staan.” 

Sinds vorig jaar is Mary Jane importeur van de schietvesten van ClayClo. Bij haar eigen zoektocht naar een schietvest paste ze een ClayClo schietvest van een vriendin. Dit beviel goed en ze werd in contact gebracht met de leverancier. Gekscherend riep ze “Ik word wel importeur voor de BeNeLux”, maar dit werd werkelijkheid en ze is nu zelfs importeur voor heel Europa! Met MJ Shooting Gear maakt ze anderen blij, waar ze zelf ook heel enthousiast van wordt. Zo weet ze twee van haar grote hobby’s te combineren: kleding en schieten! 

Afsluitend heeft ze voor alle schietende dames nog een tip: “Weet wat je wilt.” Wil je goed schieten? Plezier maken? Jezelf verbeteren? Werk eraan, zorg dat je de goede mensen om je heen hebt en heb er vrede mee. “Vaak is datgene waar je over klaagt, datgene waar je aan moet werken. Luister daarom naar je eigen klaagzang. Het doel maakt daarbij niet uit, als je er maar gelukkig van wordt! Dus pak je wapen, ga schieten en laat zien wat je kan op jouw manier!” 

Ben je enthousiast geworden van Mary Jane’s verhaal? Stel dan een doel en ga ermee aan de slag! Dit kan door je in te schrijven voor een van de Clay Ladies shooting events of door je eens in te schrijven voor een wedstrijd. Houdt onze website en social media in de gaten voor meer leuke interviews en vergeet niet een kijkje te nemen op de website van MJ Shooting Gear!
Een shooting event is ideaal om tips te krijgen”

Om de interviews bij schietbaan ‘t Weideke af te sluiten hebben wij nog een mooi artikel voor jullie! Deze keer met Kim Klein Obbink. Kim was als een van onze “beginnelingen” aanwezig bij het laatste shooting event en wil zich snel gaan inschrijven voor de jachtcursus!

Kim is opgegroeid in een echte jagersfamilie. Samen met haar vader is ze veel in het veld te vinden en ook haar beide opa’s hebben gejaagd. Naast dat Kim veel buiten is voor het jagen, is ze ook voor haar studie bos- en natuurbeheer regelmatig in de natuur te vinden! Haar eerste keer zelf schieten was op een WBE kleiduivenschietdag. Omdat ze dit zo leuk vond en het direct goed ging, was dit reden genoeg om door te gaan oefenen!

Kim is regelmatig op de schietbaan te vinden, zo is ze straks goed voorbereid op het behalen van haar jachtakte. Tijdens het shooting event op schietbaan Vulpes Vulpes was Kim ook al van de partij en heeft ze veel geleerd over de afstand die gehouden moet worden tot de duif. Omdat dit een leerpunt voor haar is, heeft ze daar afgelopen event weer op verder geborduurd met de instructeurs. Je kunt dus heel goed op individueel niveau werken aan het verbeteren van je schietvaardigheid tijdens de shooting events!

 Naast dat het leerzaam is om elke keer op een andere baan te staan en de tips en tricks te krijgen van de instructeurs, is het Clay Ladies shooting event ook ideaal om tips te krijgen van andere dames, dit is altijd handig voor later! Kim: “De dag is natuurlijk ook gewoon heel gezellig. Je kunt veel contacten leggen en je kunt praten met vrouwen die dezelfde passie/hobby hebben als jij”.

Wil jij eens kennis maken met de schietsport? Of heb je al een akte/verlof en heb je zin in een gezellige dag met gelijkgestemden? Meld je dan nu aan voor ons shooting event op 25 mei bij KSV de Betuwe!

Wees niet bang dat je uit de toon valt

 

Het volgende shooting event staat alweer op de planning, maar we gaan nog even terugblikken met een van onze leden! Na afloop van het event spraken wij Gea Vinke over haar ervaringen met The Clay Ladies NL én de jacht.

 Het eerste Clay Ladies shooting event voor Gea was bij Schietbaan Vulpes Vulpes, eind 2023. Voor haar bekend terrein, want hier is ze zelf lid van de vereniging.


Op nog geen half uur rijden van de schietbaan woont Gea temidden van haar eigen jachtvelden, waar ze menig uur doorbrengt. Daarnaast  houdt Gea zich voor de boeren en boerinnen bezig met schadebestrijding. De kleiduivensport is voor Gea, naast een stukje plezier, ook belangrijk om haar schietkunsten te blijven beheersen. “Dit is belangrijk voor iedere jager, waardoor het wild weidelijk binnengehaald kan worden”.

 

Het wapen waarmee Gea bij schietbaan ‘t Weideke op pad is geweest, is een Beretta Sporting 692, overgenomen van haar broer. Deze is op het event in november door Frank Hasekamp en Ko van Gent voor haar precies “op maat” gemaakt. Naast dit prachtige geweer staat er nog een parel thuis in de kluis: een side-by-side welke ze ontvangen heeft voor het behalen van haar jachtakte!

 

“Doordat de opzet zo ingericht is dat de dag geen wedstrijd is, krijg je de kans om je schietkunsten te verbeteren in gezelschap van andere gelijkgestemden. Doordat je dezelfde passie deelt heb je elkaar veel te vertellen”. Daarom raadt Gea iedereen vooral aan om een keer aan te haken bij een van de events. “Wees niet bang dat je uit de toon valt of misschien niet goed genoeg schiet. Dat is totaal niet belangrijk. Gezelligheid staat voorop!”

 

Wil jij het advies van Gea opvolgen? Schrijf je dan nu in voor het Shooting event op 25 mei bij KSV de Betuwe in Ommeren!

Link: Inschrijfformulier (google.com)

Foto's Shooting Event t'Weideke

 

Yes! De foto's van het shooting event bij 't Weideke staan online! 🧑

Bekijk ze via onderstaande link en download direct jouw favorieten!

https://jachtfotograaf.pixieset.com/theclayladies-tweideke/

Interview met Freek ten Dam van schietbaan t'Weideke

‘Bouw zelfvertrouwen op en zorg voor plezier!’

Alweer enkele weken geleden hebben wij een prachtige dag gehad op schietbaan ‘t Weideke. Na een warm ontvangst met koffie en heerlijk appelgebak, gingen een aantal dames onder begeleiding van mede-eigenaar Freek ten Dam de baan op.Wij spraken hem voorafgaand aan het shooting event over de geschiedenis van de baan, zijn eigen ervaringen in de sport en de vrouwelijke schutter. 

Schietbaan ‘t Weideke bestaat al meer dan 50 jaar. In 1972 is de baan opgericht door Bennie en Rikie. Waarna het enkele jaren geleden is overgenomen door kinderen Freek en Peter. Zij hebben veel van hun ouders geleerd over de sport én het runnen van een schietbaan.  Toch is er de afgelopen jaren wel het één en ander veranderd. “De adviezen van onze vader werken nu niet altijd meer, want de wereld is veranderd. Maar de gezelligheid van de baan is gebleven.” Dit is dan ook volgens hem dé reden om de baan op een vrije dag te bezoeken!

Naast dat de broers samen een schietbaan runnen, gaan ze soms ook de strijd met elkaar aan. Zowel Freek als Peter schiet namelijk nog regelmatig wedstrijden in binnen- en buitenland. Daarnaast wordt de liefde voor de schietsport overgedragen aan de volgende generatie. Zo helpen de kinderen regelmatig mee op de baan en is de zoon van Freek actief als schutter. Met de coaching van zijn vader gaat hij goed voorbereid de baan op.

Maar  de familie Ten Dam is niet alleen actief op de schietbaan. Toen vader Bennie stopte met jagen, heeft Freek de jacht rondom de schietbaan gekregen. Dit is extra bijzonder omdat Freek al sinds zijn 22ste zelf jaagt! Dat er nog genoeg wild zit in de omgeving van ‘t Weideke bleek maar toen er een haas op de schietbaan gespot werd tijdens het event!

Naast het shooting event van The Clay Ladies NL (waardoor de baan vol vrouwen was), zijn er steeds vaker vrouwen op de schietbaan in Rietmolen te vinden. “Dit brengt een hoop enthousiasme met zich mee en het is vooral leuk als een vrouw van de mannen wint op een wedstrijd!” vertelt Freek lachend. Deze wedstrijden op schietbaan ‘t Weideke worden door Freek en Peter zelf georganiseerd en zijn toegankelijk voor iedereen!

 Wat zijn de tips van Freek voor de schietende vrouw? Het begint vaak met een goede houding, zegt hij. “Vrouwen gaan veelal achterover staan. Dit terwijl je echt in je geweer moet zitten. Hierdoor ga je automatisch beter schouderen”  En voor de beginnend schutter heeft Freek de volgende tip: “Begin met een makkelijke duif, bouw zelfvertrouwen op en zorg voor plezier. Het is belangrijk dat een instructeur de tijd voor je neemt om het je echt goed te leren!”.

Terugblik t'Weideke.

 

We kijken terug op een zeer geslaagd shooting event bij 't Weideke in Rietmolen! 

But the fun doesn't stop there!

De aankomende tijd kan je het volgende verwachten: 
- ONLINE FOTOALBUM: Download gratis jouw favoriete actiefoto's! 
- INTERVIEW FREEK TEN DAM: Over 't Weideke, schietsport en de vrouwelijke schutter 

- VOORUITBLIKKEN EN NIEUWS: We blikken vooruit naar het event in mei én hebben een aantal leuke nieuwtjes! 

Laatste kans!

NOG 4 NACHTJES SLAPENπŸŒ›

Aanstaande zaterdag is het eindelijk zover! Het shooting event op schietbaan ‘t Weideke in Rietmolen. Een baan die al meer dan 50 jaar bestaat! Opgericht door Bennie en Rikie, maar nu al geruime tijd onder toeziend oog van broers Freek en Peter.

πŸ‘¨‍πŸ‘©‍πŸ‘¦‍πŸ‘¦

Vanaf een bedrag van slechts € 42,50 kun je al aanhaken! Er zijn nog enkele plekken

beschikbaar, dus wees er snel bij, want vol=vol 

‘t Weideke staat bekend om de geroemde Achterhoekse gezelligheid. Samen met de

jarenlange kennis en ervaring belooft het een prachtige dag te worden! Zien wij je daar?!

Inschrijven en meer informatie kan met de volgende link: https://forms.gle/Raj6KxgGGLdgNp5i9

Shooting Event Weideke!

Het jachtseizoen is alweer even voorbij, maar de schadebestrijding is alweer opgang. Wil jij op een gezellige en informele wijze je schietvaardigheden hiervoor bijhouden én verbeteren? Meld je dan nu aan voor het ClayLadies Shootingevent op 16 maart bij schietbaan ‘t Weideke in Rietmolen (GD)!πŸ¦†

Tussen 13.15 en 13.30 zullen wij verzamelen om een bak koffie/thee te doen. Daarna zullen we de baan op gaan om 50 schoten te lossen per persoon! De dag wordt afgesloten met een gezellige borrel. πŸ§€

 Wil je meer informatie over de prijzen en het exacte programma of wil jij je aanmelden voor het event? Dat kan via de volgende link: https://forms.gle/Raj6KxgGGLdgNp5i9

Nieuw in ons team Britt!

 

Hi Clay Ladies,


Hierbij stel ik mij als nieuw commissielid aan jullie voor! Sommige hebben wij wel eens gezien op de schietbaan, tijdens een event of zullen mij herkennen van de foto’s op de website. Samen met de andere commissieleden zet ik mij o.a. in om de events te organiseren.

In 2019 ben ik tijdens een vakantie in Engeland voor de eerste keer in aanraking gekomen met kleiduifschieten. Wat vond ik het spannend! De eerste keer een wapen vasthouden, de trekker overhalen, de terugslag, de knal en dan ook nog een kleiduif kapot schieten. Een ervaring waarna ik wist, dat wil ik nog veel vaker doen! Met het verstrijken van de tijd is mijn passie voor de sport alleen maar toegenomen. Een kleiduif door je schot zien veranderen in een stofwolk blijft fantastisch!

Ik hoop met mijn passie andere dames enthousiast te maken voor het kleiduifschieten in het algemeen maar ook om bijvoorbeeld eens een wedstrijd te proberen. Hoe leuk om samen de schiet kwaliteiten op peil te houden! Ook als je even niet het veld in kan? Hopelijk tot snel op een van onze events!

Groet Britt

Roos stelt zich aan jullie voor.

 

Hi ClayLadies,

Een aantal van jullie heb ik al in Waalsdorp gesproken op het event, maar graag stel ik me aan jullie allemaal nog wat uitgebreider voor!

Ik ben Roos twintig jaar oud en sinds kort onderdeel van de commissie. Hier zal ik mij onder andere bezig houden met de social media.

Na vanaf kleins af aan mee te zijn geweest het veld in met mijn familie ben ik op mijn zestiende begonnen met de cursus. Helaas hebben mijn examens door Corona wat vertraging opgelopen. Maar op mijn zeventiende heb ik mijn diploma mogen ontvangen! Sinds mijn achttiende heb ik zelf een akte en kan ik met mijn vader en broer mee op pad! 🦊

In mijn dagelijks leven werk en studeer ik in de finance sector. Daarnaast ben ik geregeld in de sportschool te vinden, ga ik zo nu en dan hardlopen maar houd ik ook wel van een (techno)feestje!πŸͺ©πŸ’ƒπŸΌ

Samen met onze andere commissieleden hoop ik veel leuke evenementen en content te creëren voor jullie. Daarnaast hoop ik te laten zien dat de schietsport voor iedereen toegankelijk is, van jong tot oud πŸ‘ΆπŸ»πŸ‘΅πŸ»

Als ik jullie 1 tip mee mag geven, dan is dat vooral om op de baan en in het veld te genieten van anderen. Hun plezier, gezelligheid en mooie treffers maken de dag toch net wat meer speciaal. 🀩

Blijf schieten, blijf leren en blijf streven naar het beste in jezelf!

 

Achtentwintig januari dit jaar gingen er negentien Clay Ladies de baan op onder begeleiding van deze twee stoere mannen. Met Bernard en Kevin blikken wij terug op een geslaagd event bij JST Waalsdorp.

Gelegen in de duinen van Den Haag, op het oude jachtterrein van de koninklijke familie, huist Jacht-, Skeet- en Trapclub Waalsdorp. Naast de unieke locatie laat ook de biodiversiteit zich hier graag zien. “Reeën, buizerds en vossen komen geregeld kijken hoe wij onze sport beoefenen", vertelt Bernard. Deze diversiteit is ook op de baan terug te vinden op de verschillende posten, geeft Kevin aan. “Van duiven die over of door de bomen heen vliegen tot duiven die van, naar of over de duinen vliegen.” ⛱️

De mannen vertellen ons onder andere hoe zij op JST Waalsdorp terecht zijn gekomen. Zo is Bernard begonnen met schieten op vakantie in Frankrijk, waar hij met zijn vader (een oud-jager) voor het eerst de baan op ging! Hij was zo enthousiast dat hij in Nederland direct is gaan kijken waar hij dit vaker kon doen. Dit bleek op slechts 5 minuten rijden van zijn huis, bij JST Waalsdorp te kunnen! Het combineren van buiten zijn en de dynamiek van het kleiduivenschieten zijn samen met het continue gevecht met zichzelf hetgeen wat Bernard zo enthousiasmeert.πŸ‡«πŸ‡·

 Ook bij Kevin heeft zijn vader een belangrijke rol gespeeld in zijn schietavontuur. Vanwege zijn fascinatie voor klappertjes pistolen en geweren kocht zijn vader al vroeg een luchtbuks voor hem. Na jaren thuis geoefend te hebben, is hij in zijn tienerjaren lid geworden van een schietvereniging. Maar daar bleef het niet bij! Sinds zijn zeventiende is Kevin werkzaam in een wapenwinkel waar hij in de loop der jaren is opgeleid tot wapensmid. Om zijn horizon te verbreden is hij gestart bij JST Waalsdorp waar hij mede door de goede interne begeleiding met veel plezier werkt.

 Dankzij dit enthousiasme en hun ervaring hebben de mannen ons een gezellige maar ook leerzame dag gegeven die werd afgesloten in het knusse clubhuis. Waar zowel in de zomer op het terras, als in de winter bij de openhaard, altijd ruimte is voor een drankje of een hapje eten. Dit hebben ook wij gedaan met een heerlijke borrelplank!πŸ·πŸ§€

 De mannen genoten naast ons enthousiasme ook van de diversiteit van de groep. Van alle leeftijden en ieder met haar eigen stijl. Na de tips die zij op de baan al persoonlijk aan ons gegeven hebben, hebben ze ook nog een aantal algemene tips. “Als er de wil is om echt beter te worden, is het beheersen van bepaalde technieken belangrijk. Dit bereik je alleen maar door een juiste begeleiding en natuurlijk veel oefenen.” geeft Bernard aan. Kevin voegt eraan toe “ Het is belangrijk om regelmatig te blijven oefenen op de schietbaan, maar ook om open te staan voor advies en begeleiding van ervaren instructeurs. Zij kunnen waardevolle inzichten bieden en helpen bij het identificeren van eventuele verbeterpunten.” Door middel van deze tips kunnen wij onze vaardigheden verfijnen en ons zelfvertrouwen vergroten!

Wij danken beide heren nogmaals voor het enthousiasme en geduld. 🧑

Wil jij zoals de mannen aangeven verder oefenen met schieten? Dat kan bij ons volgende evenement op 16 maart bij schietbaan ‘t Weideke. Meer informatie is te vinden op:

https://www.theclayladies.nl/shooting-events

Marieke stelt zich voor.

Beste Clay Ladies, 

Graag stel ik mij aan jullie voor als nieuw commissielid! Sommigen van jullie hebben mij misschien al eens ontmoet, ik ben de fotograaf die de shooting events vastlegt. Daarnaast hou ik mij binnen de commissie bezig met een deel van de marketing en communicatie. 

In het dagelijks leven ben ik eventcoördinator en parttime fotograaf. Samen met mijn man, twee kinderen en jonge hond woon ik midden op de Veluwe. Ik wandel graag (geen straf in deze mooi omgeving) en ben vrijwillig redactielid bij het magazine van het lokaal historische genootschap. 

Ik heb heel weinig ervaring met kleiduivenschieten en de jacht, maar ben enthousiast en gemotiveerd om te leren. Ik hoop jullie dan ook snel eens te mogen ontmoeten tijdens een van onze shooting events! 

Graag tot dan! 

Met vriendelijke groet, 
Marieke 

New Shooting Event 16 maart 2024

 

Yes! We kunnen jullie melden dat het volgende shooting event staat gepland bij

🟠🟠'T WEIDEKE🟠🟠

In samenwerking met de baan hebben we weer een leuk arrangement samengesteld voor zowel beginners als gevorderden.

Na ontvangst onder genot van koffie/thee en heerlijk appelgebak, gaan we de schietbaan op. Heb je geen akte/verlof? Dan krijg je een baangeweer mee en een zeer bekwaam instructeur.
Wel een akte/verlof? Dan schiet je 2 rondes (50 schoten) op de diverse posten.

Alle info en het inschrijfformulier vind je via deze link:

https://forms.gle/Raj6KxgGGLdgNp5i9

Je ontvangt van ons na inschrijving zo snel mogelijk een bevestiging.

We zien jullie graag 16 maart bij 't Weideke in Rietmolen!

 

Save the date!

Hierbij de jaarkalender voor 2024! πŸ₯³πŸ“†

Reserveer deze data alvast in je agenda, zodat je kunt aanhaken bij één of meerdere shooting events.
Informatie én de mogelijkheid om je in te schrijven volgt een aantal weken voor aanvang van het event.

 

Kalender 2024

Daar is ie dan de Clay Ladies kalender 2024! Gratis te downloaden, uitprinten en een touwtje erdoor heen en Klaar. Dus gooi die suffe bedrijfskalenders weg. 

Via deze weg willen we jullie een gelukkig en gezond 2024 wensen met heel veel kleiduiven!!

The Clay Ladies NL

Gemaakt door Marieke Grift en Ilse Elshof 

 

Clay Ladies Kalender 2024
PDF – 2,7 MB 390 downloads

Groei

The Clay Ladies NL zijn in 2023 gegroeid!Wat begon als een idee, is uitgegroeid tot een goed werkende commissie binnen de NOJG. En daar zijn we maar al te trots op.Ilse Elshof en Ellen van Gool hebben The Clay Ladies NL een gezicht gegeven om door het hele land shooting events te organiseren.En de groei betekent ook dat we het niet meer met z'n tweeën aankunnen en dus gaan we in 2023 verder met in totaal 6 commissieleden.Een nieuw bruisend team zal zich binnenkort aan jullie voorstellen.Als kerstcadeautje presenteren wij hierbij alvast ons nieuwe logo. Het staat voor ons voor meer volwassenheid, duidelijkheid en zichtbaarheid.

 

Nieuw Shooting Event

 

Rectificatie

Wij moeten iets rechtzetten!

Onze Ko die ons naar de kleiduiven toe praatte kan schieten als een scheermes en weet waar hij het over heeft. Helaas werkt hij niet voor KSV de Betuwe.

Hij werkt in de installatie branche waar ze onwijs veel mensen te kort in hebben. Dus heb je een warmtepomp monteur nodig bel Ko!

 

Terugblik Shooting Event Vulpus Vulpes

Op 25 november hebben we ons Shooting event mogen organiseren bij kleiduiven schietvereniging Vulpes Vulpes. We hadden medewerking van Frank en Ko. Hier onder vind je de foto's met het artikel over ons Shooting Event. 


De foto's van de Shooting Event staan online via onderstaande link:

The Clay Ladies - Vulpes Vulpes

Gefotografeerd door Marieke Grift (jachtfotograaf.nl)

Ontvang jij de magazine jacht en beheer van de Nederlandse Organisatie van Jacht en Grondbeheer? Dan kom je ons tegen in de kerstuitgave. Voor de Clay ladies die de magazine niet ontvangen hebben we hieronder het artikel.

 

Kleiduiven  Sint en Kerst Gift Guide

 

Hier is ie dan de Sint en Kerst kleiduiven Gift Guide. Weet je helemaal niet wat je moet geven voor Sint en Kerst? Geen probleem wij hebben de oplossing! Hol of bestel naar de winkels voor je cadeaus. Wij willen de volgende winkels hartelijk danken voor hun medewerking:

Jachtfotograaf.nl

Mikx

Mary Jane Shooting Gear

HiHO Silver 

Kleur op tafel

Jachtboutique en Geweermakerij Elspeet

Schilderen & Meer

T'Ruurlosebroek Schietbaan

Klik hieronder op het pdf bestand.

 

Clay Ladies Gift Guide 2023
PDF – 12,2 MB 592 downloads

Inschrijvingen Schooting Event  Vulpes Vulpes Nieuwe Pekela 25 November Geopend!

We gaan 25 november ons 5e  Shooting Event organiseren bij kleiduivenschietbaan Vulpes Vulpes te Nieuwe Pekela 

 

De Inschrijvingen zijn geopend! Zie voor meer informatie de tabblad Shooting Events.

 

Wel kunnen we vermelden dat we Special Guests hebben. Niemand minder dan The Clay Legend him self Frank Hasekamp  ( Meerdere malen Nederlands kampioen, Grandprix van Biddinghuizen) en Ko van Gent (Nederlands kampioen Junioren) gaan ons ondersteunen met het kleiduivenschieten ze geven ons tips & tricks. 

Dus Schrijf je in!

The Clay ladies NL zijn op zoek naar jou!

 

Heb jij een hart voor het kleiduiven schieten en wil jij meehelpen om de Clay ladies NL naar een hoger level te brengen in Nederland?

 

We komen namelijk handjes tekort en hebben plek voor 2 nieuwe teamleden.

 

The Clay Ladies NL zijn het eerste vrouwelijke schuttersgenootschap van Nederland. Onlangs zijn we als ondercommissie aangesloten bij de NOJG.

 

We organiseren minimaal 6 keer per jaar een Shooting Event door heel Nederland. Zo willen we iedereen zien te bereiken. Naast dat we Shooting Events organiseren, willen we ook een platform zijn waar informatie te vinden is over het kleiduiven schieten. Ook hebben we veel ideeën, waar we nu te weinig tijd voor hebben om ze uit te werken.

 

Wij, Ellen en Ilse, zijn nu de drijvende kracht achter The Clay Ladies NL.

 

Het betreft een vrijwilligersvacature voor een aantal uur in de week. Doordat we met de nieuwe commissieleden de taken willen gaan verdelen, kunnen we nog niet precies zeggen hoeveel tijd het je per week gaat kosten. Dit hangt ook af van je eigen draagkracht en zullen we verder bespreken tijdens het selectiegesprek.

Wie zoeken wij? En wat kun je?

  • Je wilt samen met ons de Shooting Events organiseren
  • Je kunt fysiek aanwezig zijn bij Shooting Events
  • Je hebt kennis van het kleiduiven schieten
  • Je kunt content maken (teksten schrijven, foto’s en filmpjes maken etc)
  • Je hebt kennis van Facebook, Microsoft Office (Word, Exel etc,) en Teams
  • Je bent in het bezit van rijbewijs B
  • Je bent een teamplayer
  • Je bent creatief
  • Je bent integer
  • En heb je nog meer kwaliteiten die van toepassing kunnen zijn, zijn deze uiteraard van harte welkom,

 

Zie jij jezelf terug in deze vacature en heb je zin om mee te helpen The Clay Ladies verder op de kaart te zetten?

Stuur dan een e-mail met jouw motivatie vóór woensdag 1 november a.s. naar: clayladies@nojg.nl

Als we jou geselecteerd hebben, zullen we in week 45  via teams een gesprek met je houden.

Mochten we elkaar kunnen vinden, dan vragen we je om ook eventueel aanwezig te zijn op het volgende Shooting Event op zaterdag 25 november bij Vulpes Vulpes.

 

We kijken uit naar veel leuke reacties.

 

Ilse Elshof en Ellen van Gool

 

The Clay Ladies Whatsapp groep.

 

Mocht je geen Facebook en Instagram hebben of je hebt weinig tijd om de social media in de gaten te houden. Maar wil je wel up to date blijven over The Clay Ladies. Geen nood. Wij hebben een whatsapp groep opgezet waar alleen de beheerders een bericht kunnen posten. De link van deze groep:

https://chat.whatsapp.com/CoWj3DsxgYU4ZACnL8cfhw

tot snel!

 

 NIEUW Shooting Event 

 

Dag Clay Ladies,

wij hebben weer een nieuw Shooting Event gepland op zaterdag 25 november bij Vulpes Vulpes te Nieuwe Pekela. Hou deze dag alvast vrij in je agenda. Meer informatie volgt nog.

 

Verslag  3e Shooting Event Trapke op te Huijbergen

 

Op 17 september jl. vond er voor het eerst een gezamenlijke Shooting Event plaats met het Jagersnetwerk Diana en The Clay Ladies. Plaats van delict was Kleiduivenbaan Trapke Op in Huijbergen dat sinds januari 2024 beheerd wordt door Jachthuis Doublet. 

 

Debby Smit heeft sinds 2019 de organisatie in handen. We zochten contact met haar om te kijken of we een gezamenlijke Event konden organiseren. Debby reageerde enthousiast en er werden aankondigingen geplaatst op de Facebookpagina’s van de Diana’s en The Clay Ladies. In totaal hebben 34 dames uit het hele land zich opgegeven.

Het weer was goed en het werd een succes. 

Debby heeft samen met Doublet een 4-tal parcoursen uitgezet, zodat iedereen zelf kon beslissen bij welke stand ze wilden beginnen.

De dames die geen jachtakte of sportverlof hadden, kregen instructie.  

 

Het Event werd afgesloten met een goed verzorgde BBQ. Veel dames bleven nog nazitten.

 

Een van de pijlers van The Clay Ladies is om Shooting Events te houden door het hele land. We gaan nu naar Vulpes Vulpes in Nieuwe Pekela. Zaterdag 25 november a.s. worden weer The Clay Ladies weer verwelkomd. We zetten ons beste beentje om er weer een ongedwongen en gezellig Event van te maken. 

 

Marieke Schuit van Jachtfotograaf.nl heeft deze Shooting Event prachtig in beeld gebracht met haar Fotocamera. De link naar de foto's:

The Clay Ladies

 

The Clay Ladies NL  staan in  de Jacht en Beheer van de NOJG

 

The Clay Ladies staan in de Jacht en Beheer (augustus 2023) een uitgave van de Nederlandse Organisatie voor Jacht en Grondbeheer. Het gaat over wie we zijn en de unieke samenwerking met de NOJG. 

Route trip Gelderland

Dag Clay Ladies,

Wij zitten tijdens de vakantie niet stil. We hebben wat leuke dingetjes bedacht om jullie door de vakantie heen te helpen. Dus gooi die Libelle of de Flow vakantie doe boek aan de kant, wij hebben wat beters in petto.

We trappen af in de provincie Gelderland.

Gelderland is de provincie met de meeste kleiduiven schietbanen en dat maakt dat je een hele leuk roadtrip kan maken langs al die kleiduiven schietbanen.

We hebben ze even op een rijtje gezet:

Mocht je gaan check even of ze open zijn en neem altijd je Jachtakte of Sportverlof mee.

Voor de dames die geen akte hebben bel even naar de baan en vraag wat de mogelijkheden zijn.

Heel veel plezier!

Groetjes The Clay Ladies!

foto: Nicky Koopmans

Verslag  2e Shooting Event bij  Kleiduivenschietbaan T'Ruurlosebroek

 

Zaterdag 29 juli was het zover. Het tweede Shooting Event van The Clay ladies NL op ’t Ruurlose Broek. We gingen met 13 Clay ladies de baan op om de schietvaardigheid te onderhouden. Vooraf werd een briefing gegeven door Esther Kamphuis en Gerco Eskes over de veiligheid. Zij hebben verder ondersteund tijdens de shooting, waarvoor onze dank! De 60 kleiduiven die door een Clay lady werd geschoten waren niet te makkelijk, maar zeker niet te moeilijk.

Het weer was over het algemeen goed te noemen. Er was even een flink buitje en de regenjassen kwamen tevoorschijn, maar dat mocht de pret niet drukken. En zoals een Clay Lady waardig, er werd gewoon door geschoten. 😊 Er hing een goede vibe in de lucht onder de dames.
We begonnen met wat hazen en een rechtse dwarse en we eindigden met een spectaculaire ver weg duif van rechts en een haas die door de lucht heen vloog. Na afloop hadden we een gezellige nazit met een drankje en een knabbel en werd er nog kritisch gesproken over de kleiduiven die geraakt hadden moeten worden. πŸ˜‰

We kijken terug op een geslaagd Event en we bedanken Tonny Bosch en Heidi Vollenhoven voor het gastvrije ontvangst en de goede verzorging!

 

Foto's gemaakt door Nicky Koopmans

The Clay Ladies NL en NOJG bundelen krachten

 

Medio 2022 introduceerde The Clay Ladies NL zichzelf als het eerste vrouwelijke kleiduivenschuttersgenootschap in Nederland. De intentie en visie van deze dames werd direct duidelijk; “Wij willen jagers en kleiduivenschutters meer met elkaar verbinden en de algemene schietvaardigheid verhogen, wat de praktijkjacht ten goede komt”, aldus Ilse Elshof, initiatiefnemer van de groep. “Zes keer per jaar organiseren wij een ‘Shooting Event’ door heel Nederland. De eerste schietdagen hebben reeds plaatsgevonden met zeer enthousiaste deelnemers. Mede door alle positieve feedback over het organiseren door Nederland hebben wij dit initiatief nog meer kracht bijgezet”.

De Nederlandse Organisatie voor Jacht en Grondbeheer (hierna: NOJG) staat als professionele belangenvertegenwoordiger voor jagend Nederland achter de visie van The Clay Ladies. Bestuurslid Robin de Bruine geeft daarover aan: “We zien een blijvende toename in het aantal vrouwen die zich inschrijven voor de Jachtopleiding en dat juichen wij van harte toe. Het is fantastisch om te zien hoe gedreven The Clay Ladies zijn om bij te dragen aan een goede schietvaardigheid en zelfverzekerdheid met het geweer en daarnaast een ongedwongen setting creëren om op vriendschappelijke basis te netwerken en ‘bij te blijven’ over alles ins- en outs”. Genoeg voor de NOJG om de samenwerking op te zoeken. “Door de frisse uitstraling van The Clay Ladies en haar professionele aanpak zien wij voldoende mogelijkheden om dit vanuit de NOJG te gaan organiseren. Vanaf juli 2023 zal The Clay Ladies dan ook een volwaardige commissie gaan vormen onder de NOJG. Wij wensen The Clay Ladies veel succes toe met alle mooie initiatieven”, aldus De Bruine. 

Clay Ladies Organisator Ellen van Gool en Nicky Koopmans reflecteren met enthousiaste gevoelens richting de toekomst: “Onder de vlag van de NOJG kunnen wij mooie evenementen organiseren. Voor komend jaar staan deze al ingepland en de inschrijvingen voor het tweede Shooting Event verlopen voorspoedig. Alle dames zijn van harte welkom, of iemand nu al lid is van de NOJG of niet. De aankomende Shooting Events vinden plaats op zaterdag 29 juli 2023 op kleiduivenschietbaan
‘T Ruurlose Broek te Ruurlo en op zondag 17 september in samenwerking met Jagersnetwerk Diana op Kleiduivenschietbaan Trapke Op te Huijbergen”.

Ook zullen The Clay Ladies NL zich laten zien op jaarlijkse evenementen en beurzen in Nederland. Blijf hen volgen, want ze hebben nog meer plannen voor de toekomst. “Houdt vooral onze aankondigingen via onze Facebook-pagina en website theclayladies.nl in de gaten”, roept Ilse Elshof op. “Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar; clayladies@nojg.nl en voor

ieder niveau schutter, van beginner tot gevorderde, bieden wij voldoende ondersteuning om nog meer uit jouw schieten te halen”.

 

De Deelneemsters die voor ons komende Shooting Event op Zaterdag 29 juli ontvangen via de NOJG een betalingslink.

 

Foto Nicky Koopmans: Links naar Rechts: Ilse Elshof, Nicky Koopmans en Ellen van Gool

 

New Years Shoot The Clay Ladies NL

 

 Zondag 26 februari was het dan zo ver onze eerste evenement van de Clay Ladies NL ging van start. We gingen dit keer naar kleiduivenbaan de Wildenberg te Weert. Waar Daphne en haar team voor ons klaar stond. We hebben verschillende parcour duiven geschoten. Sommige kleiduiven waren goed te raken andere waren wat lastiger. We hadden hebben genoten van de mooie dag.

 

Fotoshoot KSV de Betuwe met Nicky Koopmans

 

Voor het maken van een website, flyer en andere promotiemateriaal hadden we content nodig. Op woensdag 14 december 2022 gingen we met 6 dames naar kleiduivenbaan KSV de Betuwe voor een fotoshoot tijdens het kleiduivenschieten. Deze werd verzorgd door Nicky Koopmans. Het was een leuke en gezellige middag. De foto’s zijn prachtig geworden en daarvan zie je enkele terug op de website en flyer.